tisdag 28 juli 2009

Neo och Wilma lämnar Källebacken

I morgon kväll kommer de nya ägarna till Wilma och Neo. Roligt att träffa dom men också så sorgligt att två av våra änglar ska lämna Källebacken. Valparna har varit hos veterinären idag och fått en massa beröm. Den sista lilla, som numera heter Vilda, ville mina föräldrar ha så henne får vi se mera utav, hurra!!!

På taket har vi gått vidare till framsidan, Jeppe sliter som ett djur och ser nog fram emot att "semestern" är slut så att han kan ta det lite lugnt...


Men så blir det också superbra, detta blir utsikten från våra takfönster på övervåningen!!! Helt underbart. Där ska jag sitta i min hängstol och sticka i höst medan "Elvis" sover .... ;-)



tisdag 14 juli 2009

Takprojektet och valpar

Så lite bilder från livet på Källebacken. Min tid går åt till att vara valpmatte och till att bära gamla brädor, såga nya och skrapa gamla element. Har också fått för mig att renovera lite i tvättstugan. Jeppe hänger mest på taket och fint kommer det att bli!!!

Valparna växer jättefort och nu är det bara två veckor kvar innan två av dom flyttar till Stockholmstrakten. Den tredje lilla tjejen har några spekulanter men vi får se, tre hundar är också rätt så mysigt ;-). Den här lille sötnosen går numera under namnet Neo och ska flytta till Ostkusten.

Och här ovan är Wilma som också ska flytta till Stockholmstrakten. Det är så roligt att de får lov att komma tillsammans till ett nytt hem.


Favoritstället utanför valpgården är rabarberfatet och lavendelbuskarna...


Och så en bild på taket och dagens arbetare!


måndag 6 juli 2009

Valparna

Här kommer de senaste bilderna. Nu är de små ute och upptäcker trädgården. Det går fort och valparna är på väg att bli stora!



Det kommer att bli sorgligt när de lämnar Källebacken, de är enormt charmiga.

fredag 3 juli 2009

Vad som händer på Källebacken!!

Här är varmt och torrt, går med massor av vattenkannor från ån på kvällarna. Älskar mina odlingslådor!! Valparna växer så det knakar och är ute i skuggan mest hela dagen och busar och sover. Jeppe sliter på taket och jag kämpar i värmen med min mage men hinner också med att fixa lite smått här hemma. Gör iordning våra element och en barnsäng som vi hittade uppe på "museét" i ladan. Saftar och fryser in så vi kan njuta av egen skörd även till höst och vinter. Det är väl på ett ungefär vad som händer här. I morgon kommer familjen och ska fira att jag blivit 30.... :-) Så underbart söta och gulliga är de alla tre!!

Vår fina honungsros klänger på väggen under Jeppe som arbetar på taket.



Så här fin blev den före detta utdragbara barnsängen, nu en första säng till "Elvis".