söndag 9 augusti 2009

På väg att bli klart

Nu börjar man se hur otroligt fint och bra det kommer att bli med det nya taket. Vi hade arbetare (pappa, Jeppes pappa och kompis från Köpenhamn) här hemma igen under en långhelg och fick arbetat oss förbi fönstrena med shinglet. Det tar lång tid men vi kunde inte ha valt ett bättre tak till huset, tycker vi. Om vi annars under sommaren haft otur med mycket regn så hade vi i helgen det otroligt varmt och soligt, kanske inte det bästa vädret för takpappsläggning.... Aldrig är man nöjd ;-)


Eftersom jag inte vistas uppe på taket tog jag hand om lite av rödbetsskörden och lade in. Tycker det är jätteroligt. Jag har också påbörjat lite gott till julen. Samlar bär och frukt och lägger i en stor glasburk varvat med mörk rom och socker..... Så ska det stå i kylen fram till jul.

I början av veckan var jag lite trött och tog det lugnt medan regnet öste ner på utsidan. Jag broderade ögon på min virkade lilla mus och passade på att virka en prinsesstårta. Tror att tårtan ska få lite pärlor sedan. Jag har virkat efter beskrivningar från boken jag visade i förra blogginlägget och det är "En kreativ liten blogg" som har gett ut den.

1 kommentar:

frisky frog sa...

Taket ser fint ut och så bra när man kan få hjälp av släkten. =)
Ja du, nu närmar sig verkligheten. Liten skönt tycker jag. Vi har slitit med jobb här hemma hela sommaren så det blir semester att börja jobba igen.
/Kram